Åby Sommarmix

Då var det plötsligt dags att göra verklighet av all planering. Skypemöten, telefonsamtal, planering om vartannat hela våren och vips var det sommar och helst plötsligt skulle Camp Circus lämna boet och testa vingarna ute i verkligheten. Nervöst? Lite! Karin och Hedvig var kvar i Köpenhamn och hade avslutningsföreställnignar på sin skola så Ella och Melker rullade själva till Åby fritidsgård på tisdagsmorgonen. Även om vi är rutinerade vad det gäller cirkusskolor var det allt lite pirrigt att göra säsongdebut - särskilt när dygnet innan var fyllt av materialkaos. Våra långmattor och vår jongleringsutrustning hade nämligen  hamnat på villovägar och in i sista sekund var det osäkert om vi skulle hinna hämta ut dem innan första cirkusskolan skulle börja. Precis så ska ju cirkus i och för sig var när den är som bäst, och som tur var löste sig allt till slut. På måndagen hämtade vi ut vår bil, vårt släp och våra jongleringsbollar och på tisdag morgon, en timme innan cirkusskolan i Åby skulle börja, plockade vi upp våra långmattor och kastade in dem i släpet. Phew!

Första gruppen med tjejer i årskurs 5 och 6

Åby sommarmix är ett sommarläger för barn om bor i Åby och Jursla, arrangerat av Åby fritidsgård och ett antal lokala idrottsföreningar.. Barnen delas in i grupper med efter ålder och under lägrets nio dagar får de testa på ett stort antal sporter, minst två olika om dagen. Allt från orientering, kanot och cirkus till fotboll, innebandy och handboll. Kul! Vi blev sugna på att vara med! Fritidsgårdens personal berättade att sommarmixen är oerhört populär och att platserna tar slut på direkten, redan på första anmälningsdagen. Dessutom får uppemot 70 ungdomar från Åby/Jursla möjlighet att jobba på lägret. Grymt kul!

Vi hade två pass, ett med tjejer i årskurs 5 och 6, följt av ett pass med killar i samma åldrar. Båda grupperna fick testa på akrobatik, pyramider, tyg och jonglering under sina två timmar med oss. Det var riktigt go stämning under passen och Ella och Melker hade riktigt roligt. En rolig överraskning var att vårt nyinköpta och oprövade yoga-tyg visade sig bli en riktig favorit bland barnen. Det är fint med cirkus tycker vi, att det ofta finns något för alla och att det är svårt att säga i förväg vad barnen kommer fastna för.

Personalen på Åby fritidsgård - ett riktigt skönt gäng! 

Vår bil! En Volkswagen Golf sponsrad av Söderbergs Bil. Lyxigt!

Andra  gruppen med killar i årskurs 5 och 6