Sista stoppet: 

Åtvidaberg

I fina Folkets park, i hjärtat av Åtvidaberg, spenderade Camp Circus sina sista av sommarturnéns dagar. Med en förhoppning om att få träffa ett gäng barn och ungdomar slogs våra förväntningar med hästlängder när vi på två dagar hann träna ihop med fler än 70 glada deltagare. Vi höll öppna pass vilket innebär att de som har intresse får komma och gå som de bäst passar dem. Det har visat sig vara ett bra koncept. Barnen hann öva både akrobatik, jonglering och lindans under de fyra timmar vi var på plats. Dessutom ges vi ledare chans att öva på vår förmåga att delegera, leda och engagera för att möta gruppens energi och förväntningar.  

 

Om än att sommaren erbjudit en variation av vackra, nya och intressanta platser hamnar Åtvidabergs folkpark på en estetisk Topp 1. Cirkusskolan höll vi under de stora träbalkarna som utgjorde taket på den gammalmodiga dansbanan. Man kunde närapå känna doften av de fartfyllda danser som måste ägt rum här. Det medan vi såg barnen och ungdomarna komponera egna föreställningar för att sedan ville visa för oss. Det är fantastiskt när det på eget initiativ kommer önskemål om att få uppträda med vad en lärt sig. Och eftersom både Melker, Ella, Karin och Hedvig ägnad otaliga år åt uppvisning i strålkastarnas ljus valde även vi att köra en kortare uppvisning för deltagarna. Det blev mycket skratt och applåder. 

För att knyta samman sommaren vill vi berätta om vad som varit allra bäst och det är orden, frågorna och de kloka insikter vi fått av de barn och unga vi mött. Det är allt från det lilla till de stora. Det är frågor och funderingar som diskuterats under våra dagar tillsammans med olika deltagare. Den mångfald av barn och ungdomar vi mött har varit slående. Vad som gäller för de alla är den fantastiska ärlighet och glädje som spridits när de fått närvara i engagerande sammanhang, trygga omständigheter och i närhet till goda förebilder. Minna, 9 år, sa till oss ”jag har aldrig vetat vad jag vill bli, men det gör jag nu. Jag vill bli precis som ni”. Det värmer långt in i en cirkusledares hjärta. 

 

Något som satt sig hos oss alla fyra är nog den mest upprepade frågan av dem alla ”när kommer ni tillbaks?”. Då vet vi att det jobb vi gjort och gör är av värde. Vi vill kunna svara ”redan nästa år”. Camp Circus har ju bara börjat! 

 

Stort tack för att ni följt oss sommaren 2018. Vi träffas snart igen. 

 

Bästa hälsningar 

Ella, Melker, Karin och Hedvig 

Dansbanan i Åtvidaberg!

Undervisning för barn på fritidshem. Schysst att kunna träna under bar himmel när vädret tillåter!

Kontakt
Sociala Medier
  • Instagram
  • Facebook

0702589874