Finspång

Under 10 härliga dagar i mitten av augusti anordnade Finspångs kommun i samarbete med Östgötateatern och Region Öst en storslagen nycirkusfestival vid namn Cirkusslottet som innehöll otaliga föreställningar, workshops och andra cirkusrelaterade happenings. SJÄLVKLART var även Camp Circus på plats, när vi under 4 dagar höll i en öppen prova på verksamhet för alla cirkusintresserade barn i åldrarna fyra till åtta. Då Ella och Melker hade kickstartat sommaren med 2 läger i Åby och Ödeshög föll det sig bara naturligt att detta läger roddades och genomfördes av “cirkustvillingarna” Hedvig och Karin.

Det var något alldeles speciellt med den stämning som rådde under Cirkusslottet. Luften pirrade av uppbyggd spänning, och hela Slottsparken i Finspång liksom andades av cirkus. Allt ifrån de 2 stora färgglada cirkustält som sträckte sig upp mot den (oftast) blå himlen, till hörnet med husvagnar där många av artisterna övernattade bidrog till denna fina stämning. Östergötland har en alldeles fantastisk ambition om att bli en ledande nationell aktör inom nycirkus, och denna festival är en del av denna satsning. Att utifrån se hur ens hemlän har insett och förstått storheten och potentialen med nycirkus är alldeles underbart, och vi i Camp Circus vill såklart vara med och bidra så mycket vi bara kan med att sprida nycirkusens budskap.    

Skärmavbild 2018-09-16 kl. 22.49.21.png

Vårt pass på cirkusslottet var populärt! Full rulle hela tiden! 

Under de här fyra dagarna fick vi möjligheten att sprida nycirkusen åt Finspångs alla barn. Det blev som vanligt mycket diablo, ett redskap som under sommaren i stort har kommit att bli en stor favorit hos många barn. Helt förståeligt dock; inlärningskurvan är perfekt lutad, inlärningstiden för grunderna relativt kort och sedan är det ju också grymt roligt! Det är intressant att såhär i slutet utav sommaren kunna identifiera mönster i vår undervisning, en kunskap som vi suger till oss som svampar, och definitivt kommer att ta med oss in i kommande projekt. Efter träning tillsammans med uppemot 80 barn packades släpvagnen återigen ihop för att rulla vidare mot vårt sista stopp på sommarens fullspäckade Camp Circusturné: Åtvidaberg. Vi tackar Finspång för denna fina cirkusfestival, som i alla fall har fyllt oss med en herrans massa cirkusinspiration som kommer att räcka hela året, ända fram tills nästa festival sommaren