Kinda

I Kinda kommun, närmare bestämt i Rimforsa gjorde vi den cirkusskola som skulle komma att bli sommarens sjätte stopp. Redan innan visste vi att det skulle bli en rätt speciell vistelse, i Rimforsa var upplägget nämligen som sådant att vi hade samma barn tre dagar i rad. Vi skulle alltså få möjlighet att lära känna barnen lite närmare, hinna träna lite mer organiserat och till och med avsluta veckan med en föreställning. Det blev en fin vistelse!

När vi planerar en flerdagars cirkusskola vill vi både att barnen ska få testa på så många cirkusdiscipliner som möjligt, men vi vill också ge dem en chans att repetera vissa moment över de tre dagarna. Vissa övningar kan kräva en del nötande, och en fördel med att ha samma barn tre dagar i rad är att man kan komma lite längre teknikmässigt än vad man hinner på en timmes drop-in. Kullerbyttorna blir vassare, nån hinner lära sig jonglera, nån fattar tillslut det där med hjulningar, nån annan hinner hitta en oväntad favoritdisciplin och en tredje får tre hela dagar med det där cirksuredskapet som är lite för stort och bökigt att ha hemma. Det finns fina sidor med stora öppna läger utan anmälan också, framförallt i den stora mängden barn man når ut till, men att få ordentligt med tid tillsammans med de barn vi möter på cirkusskolorna är alltid något vi värderar högt och lägret i Rimforsa blev av den anledningen tillsammans med lägret i Gusum  lite extra speciellt just den här sommaren.

P8079254.jpg

Koncentration, balans, tillit... Hur var det nu igen - är cirkus den bästa träningsformen..? Hmmm

P8069056.jpg

Jonglering kan göras på många sätt - här med  armbågen!

Lägerkänsla? Ja, för oss ledare blev det i alla fall en maxad sådan eftersom vi övernattade i en mindre träningslokal en våning över idrottshallen vi hade cirkusskola i om dagarna. En varsin uppblåsbar madrass förstärkt med en och annan yogamatta (eller till och med tjockmattan i vissa fall) gjorde det hårda golvet till en rätt trevlig sovmiljö. Några hundra meter från idrottshallen rann Kinda kanal förbi och där såg vi till att bada både under cirkskolan med barnen men också efter jobbet, som en härlig sensommar-after work tillsammans. Under så trevliga omständigheter är det svårt att inte tycka att man valt ett himla gött sommarjobb.

Skärmavbild 2018-09-12 kl. 20.58.57.png

Vår dröm att få sova i träningshallen infriades tillslut! 

Skärmavbild 2018-09-12 kl. 21.12.20.jpg

Föreställningsdags! Mer publik än vad vi vågat hoppas på - kul!

P8089546.jpg

På onsdagen var det dags för föreställning. Barnen hade under tisdagen och onsdagen fått repetera in några akter gemensamt, främst med akrobatik och pyramider, men de hade också fått specialisera sig i någon av de andra discipliner vi testat; jonglering, lina eller tyg. Allt som allt blev det ungefär 20 minuter föreställning som vi visade upp för en stor publik bestående av släkt, vänner och den intilliggande skolans fritidshem. Inför en sådan publik kan det ibland vara ganska nervöst, särskilt om man inte stått så mycket på scen förut, men för våra 15 artister var det ingen match. Det blev en fin stund vi minns med värme och applåderna fullkomligt regnade över våra deltagare.

Det var de väl värda!