Linköping

Halvvägs genom sommaren och vips var vi inne på det som skulle bli Camp Circus största styrkeprov sommaren 2018. På fem dagar arbetade vi 40 timmar och träffade upp emot 200 barn i Linköpings kommun. Vi höll öppna cirkusskolor åtta timmar om dagen i områdena Skäggetorp, Ryd, Berga, Ekholmen och Lambohov. Ibland var det så många barn på plats att vi körde träningspass med akrobatik, jonglering eller någon annan cirkusdisciplin, men det stora delen av all tid var det öppen träning där deltagarna fick testa på och träna på det de själva tyckte mest om. Det var Karin, Ella och Hedvig som styrde Camp Circus-skeppet denna vecka, medan Melker låg hemma och vilade upp sitt trasiga knä ännu en gång. Tur att vi alla är så proffsiga att vi kan täcka upp för varandra.  

AfterlightImage 16.JPG

Under veckan var det många som frågade om Ella, Karin och Hedvig var trillingar - lätt att tro kanske?

Ibland ledarledda pass, ibland öppen prova-på-cirkus

För vår egen del blev veckan ett bra tillfälle på att öva på omställningar. När man driver det vi kallar öppen cirkusskola i stora bostadsområden kan antalet deltagare variera kraftigt. Ibland verkar det som att alla barn har andra aktiviteter på gång, men oftast är det hur många som helst på plats. Hur förhåller man sig bäst till att det ena timmen är 40 att leda och nästa timme fyra? Camp Circus-manualen skrivs genom ett ständigt testande och när vi lämnade Linköping kände vi att vi under veckan hanterat de varierande mängderna barn med självförtroende och elegans. Ett bra tillfälle för oss att utmanas i våra ledarroller.

Mångfalden var stor i Linköping, något som gladde oss. Med 200 barn från Linköpings alla hörn och kanter träffar man människor från alla typer av bakgrunder. Cirkus är för alla!

Sommarens varmaste vecka - då är det viktigt med vatten!