Norrköping

Vårt fjärde stopp på Camp Circus sommarturné var inte bara ett ställe utan hela fyra stycken! Norrköpings kommun önskade att så många barn som möjligt skulle få ta del av Camp Circus och för vår del är ett sånt upplägg självklart välkommet! Under vecka 27 och 28 fick Marielund, Vasaparken, Himmelstalundsbadet och Ättetorp besök av vår fullpackade cirkusbil. Många härliga barn och unga vi hann träffa! Uppemot 200 deltagare totalt på de fyra ställena - inte dåligt va?

I Norrköping skilde sig vårt upplägg från de ställen vi varit på tidigare. Varje dag besökte vi en ny fritidsgård (Mångfaldshuset i Marielund, Åby Fritidsgård i Ättetorp, Borgsmos fritidsgård på Himmelstalundsbadet och en sammanslagning av ett antal fritidsgårdar i Vasaparken). Det finns många som är engagerade i att skapa roliga aktiviteter för barn under sommarlovet och våra besök blev riktigt trevliga.

P7127972.jpg

Drop in - perfekt för lite mer individuellt anpassad träning

Första gruppen med tjejer i årskurs 5 och 6

P7138210.jpg

Slackline - något som lockar många! 

Under Norrköpingsdagarna var vem som helst välkommen att delta i cirkusskolan - varje dag var som ett enda långt drop in-pass med möjlighet att testa på  allt vi normalt tränar när vi har lektioner med föranmälda grupper. Intensivt i sina stunder, som i Vasaparken när cirkusskolan lockade väldigt många barn på samma gång under vår första dag där (proffsgänget bakom Camp Circus hanterar dock sådant med bravur så var inte oroliga) men också ganska trivsamt när det är lite lägre intensitet och man hinner skapa bra kontakt med de som är på plats. En fördel med ett sådant upplägg är att de som vill kan stanna och träna/hänga hur länge de vill, och även att de barn som verkligen hittar en favorit (oftast något i jongleringslådan) har möjlighet att verkligen gräva ner sig i den disciplinen och få bra individuell coachning. Vi fick många nya vänner under veckan och några kära ansikten kom flera dagar i rad.

Det blev en fin sommarvecka, värd att minnas. Nästa vecka väntar ett liknande upplägg i Linköping.

P7138249.jpg

Nya vänner vi hoppas att få träffa igen!

P7138131.jpg

Bad och cirkus om vartannat på Himmelstalundsbadet!