Ödeshög

En av junis få regniga dagar var det full fart i Lysingsskolans sporthall, mitt i Ödeshög. Camp Circus gjorde sitt andra turnéstopp i Ödeshög och det blev grym dag med mycket cirkus. Totalt träffade vi nästan 50 barn under våra två pass.

Det var en tidig morgon för Ella och Melker som lämnade Norrköping klockan 06:30, debutnerverna satt till viss del kvar men hade nu sällskap av stora förväntningar. Vi tycker att det är himla roligt att få jobba med barn och unga och då blir man rätt taggad av att få ha en hel dag av cirkusträning med massor av barn framför sig. Och dessutom av faktumet att man får kalla det sitt sommarjobb.

Första gruppen var äldre och hade ett längre pass på schemat, hela fyra timmar. Jonglering, akrobatik och pyramider är något av ett standardprotokoll när de kommer till vad barnen får testa på under en dag, men när det finns mycket tid till godo hinner vi ofta med fler discipliner. den här dagen hann vi med nästan hela katalogen, både ovan nämnda discipliner men också tyg, lina och en fördjupning i handstående. Roligt när barnen är hungriga på utmaningar!

Första gruppen i en GDPR-pyramid.

Den yngre gruppen, mitt i färd med att göra "vågen". 

Efter en timmes lunchrast var hallen redan full när vi kom tillbaka. Grupp två var något yngre och 37 till antalet. En riktig utmaning som med facit i hand blev bättre än vad man hade vågat hoppas. Full fart från början med dansstopp som upvärmning - superuppskattat! Sen körde vi hårt med akromattor, pyramider och jonglering. Ungarna skötte sig galant som lyssnade och följde våra instruktioner trots att de var så många.

Det hela var mycket bra ordnat av Ödeshögs kommun, som ordnade med mellispaus på en närliggande fritidsgård till oss och alla barn. Dessutom fanns det fritidsledare på plats som kunde hjälpa till om det blev några problem. Bäst av allt? Att det var gratis för barnen så att så många kunde komma dit!

Vi var trötta men nöjda när vi åkte hem i spöregnet på eftermiddagen. Fina dagar i Ödeshög!

Fritidsledaren Hanna och Maud från Ödeshögs kommun som hjälpte oss under dagen