Valdemarsvik

Sommarens första tredagarsläger! Här kommer en tillbakablick. På onsdag morgon packade vi väskorna, rullade långmattorna och begav oss mot samhället Gusum i Valdemarsviks kommun. Taggade på premiären av ett längre läger var vi dessvärre en man kort. Melker hade tidigare i veckan legat på operationsbordet för korsbandsoperation. Som tur är hade Karin och Hedvig under tisdagskvällen anlänt hem från Köpenhamn, så tillsammans med Ella utgjorde de en stabil styrka för tre dagars cirkusskoj.

Lägret hölls i Gusums sporthall. Utöver de redskap som vi alltid medtar fanns där extra gymnastikmattor och inte minst stora fönster som bidrog till ett fantastiskt ljusinsläpp. Energin i lokalen var hög och bra, trots sommar- och badväder där utanför. När man har skoj så går tiden fort och både vi och barnen badade säkert i någon av områdets närbelägna sjöar, särskilt efter de svettiga träningstimmarna i gymnastiksalen. Gruppen, med barn och unga i åldrarna 5-15, kom klockan 10 och gick hem vid halv 4 på eftermiddagen. Det gav oss många timmar av umgänge. Upplägget för cirkusskolan följde ett mönster så att gruppen på så vis skulle få chans att testa på flera olika discipliner inom cirkuskonsten. Först akrobatik, sedan sceniska övningar, kreativa lekar, pyramider, luftakrobatik, satsbräda, jonglering och till och med avslappning. Alla är positiva inslag i en framgångsrik, mångsidig och rolig träning.

Två halvdanska hemvändare anslöt sig till Camp Circus-tåget denna vecka!

Man behöver föräldrars tillstånd för att ha med barns ansikten på bild ;)

16 härliga ungar i blandade åldrar! 

Karin, Hedvig och Ella övernattade i en underbar sommarstuga utlånad av en bekant, belägen strax i närheten av idrottshallen. Med dagarna fulla av aktivitet var det inte bara praktiskt att bo i närheten, utan det gav också möjlighet att finnas närvarande i gruppen en längre tid. När träningspasset var slut vid 13-tiden spenderade vi resten av eftermiddagen ihop. Tillsammans ägnade vi tiden åt pyssel arrangerat av Valdemarsviks kulturförening som heter Fabriken & Hållplats. Dag ett tillverkades jongleringsredskapet poi, dag två blåstes megastora såpbubblor och dag tre gjorde vi egna jongleringsbollar av ballonger fyllda med mjöl.  

Ett fantastiskt roligt läger led mot sitt slut och vi packade återigen väskorna, rullade långmattorna och sa hejdå åt Gusum och gruppen. Vi hoppas vi ses även nästa år. Det är fint vilken sammanhållning och gruppkänsla som hinner uppstå på ett tre dagars läger!